Jump to content
jmorris

SNMP alerts not triggering

Recommended Posts

I added two switches to one of my Pulseway clients to monitor over SNMP.

I added the agents in server modules > SNMP and then added the triggers in Notifications. I pulled a power cord on one of the switches and the alert tripped right away sending notifications to my phone and dashboard. I pulled a PSU cord on the other switch and no alerts. Looking at the values (3 is working correctly) I see the PSU value has changed to 5. Obviously out of tolerance but no alerts. I then recreated the variables for the agents seeing if something went wrong. Now the switch that didn't alert the first time alerts but the one that was working doesn't alert.

 

Can someone shed some light on this? I included a screenshot to show that the SNMP portion is configured correctly and showing the values it should for alerts to be triggered.

 

Screenshot_20190807-132122.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @jmorris,

Please do one test:

Does it trigger the notification for the second switch, if you delete the notification for the first switch and then trigger the second notification for the second switch?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By General_Snuss
      I changed phones recently and the new app says:
      'This device is pending approval. Login to the WebApp and approve it from the account devices page.'
      If I got to https://my.pulseway.com/main/account/devices there is no device to approve.
      Am I doing something wrong?
    • By Brandan
      Here is a Batch script to empty the SoftwareDistribution Folder.  It stops any installer processes in the background, temporarily disables the Windows Update Service, deletes everything in the Software Distribution folder then sets the Windows update service back to automatic and starts the service.
      @echo off
      CD C:\
      taskkill /F /im setup.exe
      taskkill /F /im ose00000.exe
      taskkill /F /im msiexec.exe
      sc config wuauserv start= disabled
      net stop wuauserv
      PowerShell.exe Remove-Item C:\Windows\SoftwareDistribution\* -Force -Recurse
      sc config wuauserv start= demand
      net start wuauserv
    • By Louwrens
      Please expand the list of programs on 3rd Party Patch management.
      Some suggestions:
      Adobe Flash
      Amazon Corretto (Since Oracle Java is not free anymore)
      Dropbox
      Gimp
      Google Gsync (GSuite)
      K-lite Codec
      LibreOffice
      OpenVPN
      Thunderbird
      WhatsApp Desktop Client
       
       
       
    • By Andy Raybould
      Hi
      Could someone assist in helping me to set up an alert when a network connection is dropped.
      This is happening at one of my client sites after changing to a new ISP. The ISP says the router/switch is fine but connections are dropping.
      I would like to be able to log when a connection drops (ideally knowing if the internet connection has dropped or just the internal network connection)
      I'm not sure a simple ping notification is good enouh in Pulseway to do this as I need to know if the connection has dropped for a few mseconds as well as larger outages.
      I guess the Event Viewer holds the answers but would appreciate it if anyone has done this before if they could share their thoughts.
      Thank you, Andy
    • By Perks
      Hi,
      Has anyone got some advice on monitoring McAfee please? We need a way to monitor to the AutoUpdate so it alerts us if this has not run.
      Previously we have a script that checks the registry of each server then sends an email with the information, however we would like to replace this with a Pulseway alert if out of date.
      I have searched the forum but the last post is from 2012 so i was hoping there is a solution to this. Also looked from registry/WMI queries but that seems to be for reporting rather than monitoring.
      Thanks.
       
×
×
  • Create New...