Jump to content

Unable to activate Ping Responses notifications on Ubuntu Server 20.04


Cilusse
 Share

Recommended Posts

Hello there,

I was in the process of configuring my Pulseway agent on a VPS running Ubuntu Server 20.04 and I ran in this interesting bug.

Even using the sample config provided by the agent, uncommenting the Ping Responses bloc throws this error in the log, and prevents the service from starting.

vps pulseway: Starting Pulseway Daemon version 6.5 (2019082205)
vps pulseway: Configuration: Values for 'Milliseconds' attribute at 'PingResponse' node 10.6.0.53(1) should be between 1 and 1000
vps systemd: pulseway.service: Main process exited, code=exited, status=1/FAILURE

 

The PingResponse bloc in /etc/pulseway/config.xml looks like this:

		<PingResponses>
			<PingResponse Address="10.6.0.53" Milliseconds="1500" Minutes="1" PriorityOnSlowResponse="1" PriorityOnNoResponse="1" Alias="vps DNS notif" Enabled="true"/>
		</PingResponses>

 

So then I tried many Milliseconds values between 1 and 1000 but the same exact error always comes back.

Is this a known issue or is there anything wrong with my setup?

 

Many thanks to anyone who can help,

Best,

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...